Bolagsjurist

Vi söker dig som efter din juristexamen har arbetat på advokatbyrå eller liknande under 2–3 år.

Bolagsjurist

OM TJÄNSTEN
Som bolagsjurist på Assistansbolaget ansvarar du för bolagsrättsliga och avtalsrättsliga frågor, du fungerar som stöd åt organisationen i legala frågor och ärenden som är av juridisk karaktär. Du ansvarar också för bolagets regelefterlevnad då verksamheten är regelstyrd i förhållande till flera olika lagstiftningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter ligger inom försäkringsrätt, marknadsföringsrätt och personuppgiftsrätt där du arbetar med att upprätta, granska och administrera anställnings-, samarbets-, partner- och leverantörsavtal.

Vidare ansvarar du för att upprätta interna riktlinjer, bevaka och tillse att bolaget följer samtliga lagar och förordningar. Du analyserar marknaden och tillser att bolaget arbetar efter vedertagen marknadspraxis. I ditt arbete kommer du också att ha kontakt med olika myndigheter och bolagets advokatbyrå i olika specifika ärenden.

Ansvarsområden

 • Bolagsrätt
 • Avtalsrätt
 • Intern rådgivning
 • Övervakning av bolagets regelefterlevnad
 • Hålla sig uppdaterad om och förändringar i Marknadsföringslagen, FFL, FAL, GDPR mfl.
 • Omsätta dessa till interna regler för bolaget
 • Särskilt ansvar för AML och GDRP
 • Kontakter med tillsynsmyndigheter
 • Kontakter med bolagets advokatbyråer
 • Göra stickprovskontroller och internrevision
 • Ta fram kvartalsrapporter till bolagets ledning och styrelse

VI SÖKER DIG SOM
Du bör efter din juristexamen ha arbetat på advokatbyrå eller liknande under 2–3 år. Vi ser gärna att du har arbetat med bolagsrätt och kunskaper inom försäkringsrätt är meriterande. Du har god förmåga att kommunicera och arbeta självständigt, samtidigt som du är en god kommunikatör och gillar externa kontakter. Du har lätt för att tolka och tyda regulatoriska texter men har även fallenhet för det rent praktiska arbetet. Du är naturligtvis en strukturerad och prestigelös lagspelare som vet vikten av lagarbete. Du gillar varierande arbetsuppgifter och är som person flexibel och hjälpsam. Har du kunskap om dataskyddsfrågor i allmänhet och GDPR i synnerhet ser vi det som ett plus. Du är självklart mycket kunnig i Officepaketet och uttrycker dig obehindrat på såväl svenska som engelska.

OM OSS OCH VÅRA MEDARBETARE
Assistansbolaget är en av marknadens största vägassistansoperatörer med kunder i Sverige och Norge – alla med en gemensam nämnare – att de önskar trygghet på vägen. Hos oss står digitalisering och ny teknik i centrum när vi varje dag arbetar för att ge våra kunder den bästa möjliga servicen.

På Assistansbolaget arbetar ca 30 medarbetare, en sammansättning av professionella personer som är handplockade för sin gedigna kunskap inom de olika områden där vi verkar. Vi har en gemenskap och arbetar efter samma motto – handlingskraft och kundfokus! Här får varje individ chans till att utvecklas inom sina roller. Tack vare den lilla organisationen i kombination med den starka affärskunskapen får varje avdelning chans att anta utmaningar och utveckling inom just sina områden. Vår absolut viktigaste resurs är våra enormt duktiga medarbetare och vi bryr oss om deras hälsa och välmående. Just därför har vi ett av Sverige finaste kontor beläget i den nya delen av Knutpunkten. Kontoret är strategiskt placerat med extremt goda kommunikationsmöjligheter. Kontoret kännetecknas av medarbetare med driv, engagemang och professionalism, men också en avslappnad attityd och framför allt arbetsglädje vilket vi tycker är viktigt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Snarast
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Helsingborg
 • Märk din ansökan med ”Bolagsjurist”

Välkommen med din ansökan till arbete@assistansbolaget.nu

sektions delare