Samhällsansvar | Assistansbolaget – personlig vägassistansförsäkring

Vi gör vägassistansbranschen smidigare, snabbare och klimatsmart

Sverige har som mål att bli klimatneutralt till 2045 och samhället bidrar med ett stort engagemang. För alla branscher handlar det nu om att ta sitt ansvar. För oss på Assistansbolaget har det därför varit av högsta prioritet att utveckla vår verksamhet för att uppnå klimatneutralitet redan 2021. Detta har vi gjort genom klimatsmart teknologi, klimatsmarta fordon och ett klimatsmart kontor. Vi vet att våra kunder är miljömedvetna och kommer att ställa allt högre krav i framtiden – därför känns det extra bra att vi redan är så långt fram.

Vi stödjer SOS Barnbyar

Med över 350 000 kunder i Sverige och som en av Nordens största vägassistansoperatör är det viktigt för oss att ta vårt samhällsansvar. Samtidigt som vi bidrar med trygghet längs med vägen, vill vi även bidra till en bättre värld. Därför stödjer vi SOS Barnbyars långsiktiga arbete till att fler barn får möjlighet att växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. Här är vi med och bidrar till framtida generationer av självständiga och självförsörjande individer som kommer att bygga, leda och verka i vårt samhälle i morgon.

2022 tar vi vårt samarbete till en ny nivå genom att stödja SOS Barnbyars projekt Baby Moto i Togo. Ett projekt som vi är mycket imponerade och stolta över!

sektions delare

Baby Moto - hjälp som når fram!

Sedan starten av vårt samarbete med SOS Barnbyar har vi skänkt ca 200 000 kr. Nu väljer vi att öronmärka pengarna till projektet Baby Moto. Men vi gör det tillsammans med dig och våra kunder. För varje familjemedlem som du lägger till i din vägassistansförsäkring skänker vi nämligen 10 kr till SOS Barnbyar. Logga in på Mina sidor för att medförsäkra redan idag. Tillsammans gör vi skillnad!

Varför stödjer vi just Baby Moto?

Oavsett om det är en barnmorska på en motorcykel i Togo eller en av våra motorcykelförare i Sverige arbetar vi med samma vision – snabb hjälp som når fram. Men det är inte bara hjälpen och arbetet i sig som är i fokus utan något som är större än så – att skapa trygghet. Vi är nämligen ett lite annorlunda vägassistansbolag. Vi tar först hand om dig och dina medpassagerare. När ni känner er trygga – då tar vi hand om ditt fordon! Först kan det handla om att du följer vår ankomsttid i vår app, väl på plats en nalle till ett barn eller en värmande filt till en mamma. Vi vet att det bästa arbetet utförs när våra kunder känner sig trygga tillsammans med oss. På samma sätt är det för Baby Moto i Togo. Vetskapen att en barnmorska är på väg med sin motorcykel för att hjälpa den blivande mamman. Det inbringar en stor trygghet.

Vi älskar att hjälpa människor och att se andra företag och organisationer som arbetar på liknande sätt som vi. Därför har vi valt att stödja Baby Moto med förhoppning att projektet kan växa och att fler kan få snabb och rätt hjälp när det behövs som mest. Både på vägarna i Sverige och för blivande mammor i Togo.

Baby Moto – en mobil hälsoklinik

Strax utanför Lomé i Togo, Afrika driver SOS Barnbyar projektet ”Baby Moto” med syftet att minska dödligheten bland mödrar och nyfödda barn. Baby Moto är ett projekt som med hjälp av utbildad personal på motorcyklar kan rycka ut och ge vård på platser som är svårtillgängliga, och erbjuda mammor i utsatthet utbildning och stöd för att klara sig långsiktigt under och efter graviditeten. Genom att ge kvinnor och barn bättre förutsättningar så stärker man också deras roller i samhället och påverkar den sociala hållbarheten långsiktigt.

Hjälp som når fram

Kvinnorna har sedan projektet startade fått en ökad kunskap rörande graviditeter, vård av nyfödda, reproduktiv hälsa och överföringen av HIV/AIDS från mor till barn. Sedan starten har antalet förlossningar med närvaro av utbildad personal fördubblats i landet. Oönskade graviditeter hos flickor i skolåldern har minskat med två tredjedelar och rådgivning före och efter förlossning för blivande och nya mammor har ökat med mer än 700%

Vi skänker pengar när du medförsäkrar

Är ni fler personer i familjen som är ute på vägarna? Du kan enkelt lägga till familjedlemmar i din vägassistansförsäkring för endast 20 kr/mån.

För varje familjemedlem som du medförsäkrar på Mina sidor skänker vi 10 kr till SOS Barnbyars projekt Baby Moto. Tillsammans gör vi skillnad!

LOGGA IN

En hälsning från Afi i Togo

Afi är 34 år gammal, bor i Agodomé i Togo och har 6 barn, varav det sistfödda är ett år gammalt.  Hon är frisör och hennes man är taxichaufför på motorcykel.  Covid-19-pandemin har inte varit utan konsekvenser för familjen:  hennes man har blivit arbetslös och hon har själv sett sin kundkrets minska.

Dessutom, år 2020, måste hon hantera en oväntad graviditet.  “Det var början på en ännu svårare period eftersom jag redan innan inte kunde ge mina barn en daglig måltid, med tanke på min lilla kundkrets, och att överleva med en arbetslös make. Våra obetalda skulder ackumulerades.

För att få en inkomst har hon inget annat val än att gå från dörr till dörr för att hitta kunder, och detta förvärrade hennes graviditetstillstånd.  “Min familjs ekonomiska situation försämrades dag för dag till den grad att bland 4 barn i skolåldern var det bara 2 som kunde fortsätta.”

En kväll, under sin turné för att hitta potentiella kunder, träffade Afi Community Health Officer (ASC) som berättade för henne om projektet ”Baby Moto” och satte henne i kontakt med projektgruppen.

Afi blev en förmånstagare utifrån behovet som gravid kvinna, och kunde därmed utföra prenatala kontroller, få medicinska recept och slutligen föda sitt barn i lugn och ro.

Utöver stödet kring graviditet och förlossning var Afi en av de första i byn som genom  Groupement Villageois d’Epargne et de Crédit (GVEC) främja familjens ekonomiska egenmakt. Tack vare lånet hon lyckades få från GVEC startade Afi en inkomstgenererande verksamhet vars inkomst nu gör det möjligt för henne att försörja sin familj.   ”– I början av läsåret lyckades jag få in mina två andra barn i skolan. Jag hoppas att jag med tiden, tack vare det lilla jag sparar i GVEC,  kommer att lyckas öppna min frisörsalong”

“BABY MOTO, tack så mycket för all hjälp. En sak är säker, jag hade inte klarat detta utan dig. Allt du har gjort betyder mycket för mig. Du är bäst. »

sektions delare

Logga in på Mina sidor

För varje familjemedlem som du lägger till i din vägassistansförsäkring skänker vi 10 kr till SOS Barnbyar.
Logga in på Mina sidor för att medförsäkra redan idag. Tillsammans gör vi skillnad!

sektions delare