Starthjälp för bil – Få assistans av bärgare | Assistansbolaget

Starthjälp för bil

Behöver du assistans med starthjälp för din bil? Då kommer Assistansbolaget till undsättning. Vårt team av professionella bärgare står redo att hjälpa dig med ditt fordon dygnet runt, året om. Kan bilen startas direkt på plats gör vi det – i annat fall bärgas bilen till närmaste verkstad.

Därför ska du anlita Assistansbolaget

Genom att anlita Assistansbolaget för starthjälp får du en professionell och säker service som hjälper dig att komma ut på vägarna igen.

Säkerhet
Våra bärgare är utbildade och vet hur man hanterar olika bilmodeller på ett säkert sätt. De har med sig rätt utrustning och säkerställer att starthjälpen inte påverkar bilens elektroniska system negativt.

Snabbt på plats
Tack vare ett stort nätverk av bärgare kan vi vara på plats hos dig inom kort. Så fort vi fått in ditt ärende kommer närmsta tillgängliga bärgare till undsättning. Du kan följa bärgarens beräknade ankomsttid direkt i telefonen.

Starthjälp dygnet runt
Du kan få hjälp när som helst på dygnet, såväl dag som natt. Det spelar ingen roll om du befinner dig på en landsväg eller om väderförhållandena är ogynnsamma – vi ser till att hjälpa dig oavsett situation.

 

Starthjälp ingår i vår försäkring

Om du tecknar vår vägassistansförsäkring ingår starthjälp, oavsett var du befinner dig. Du får hjälp vid ofrivilliga driftstopp, antingen genom bärgning eller direkt reparation på plats.

Dessutom omfattas du av ett helhetsupplägg där hyrbil, hemresa eller hotellövernattning ingår om situationen kräver det.

Exempel på vad som ingår:

  • Starthjälp
  • Reparation på plats
  • Bärgning till verkstad
  • Nyckelproblem
  • Hjälp vid punktering/drivmedelsbrist
  • Hyrbil, hotell och transport till hemort

 

Varför startar inte bilen?

När en bil inte startar kan det bero på en mängd olika anledningar. Här följer några av de vanligaste orsakerna.

Batteriproblem
Det vanligaste skälet till att en bil inte startar är problem med bilbatteriet. Det kan inkludera ett urladdat batteri, lösa eller korroderade batterikablar, eller att batteriet är utslitet. Ett gammalt bilbatteri kan förlora sin förmåga att hålla laddning över tid.

Långvarig inaktivitet
Om en bil inte används under en längre period kan batteriet sakta men säkert laddas ur. Det är vanligt om en bil lämnas parkerad utan att startas under flera veckor eller månader.

Korta körsträckor
Om din bil ofta används för korta resor kan det vara så att batteriet inte hinner laddas ordentligt mellan körningarna.

Kallt väder
En kall vinter med låga temperaturer kan påverka batteriets prestanda och livslängd. Kyla kan göra det besvärligt för batteriet att leverera tillräckligt med startkraft.

Problem med startmotorn
Om startmotorn är defekt, till exempel på grund av slitage eller elproblem, finns det risk att bilen inte startar.

Elektroniska problem
Moderna bilar är utrustade med avancerade elektroniska system som övervakar och kontrollerar fordonets drift. Fel på dessa system kan hindra bilen från att starta.

FAQ

Vad kostar starthjälp av bärgare?
Självrisken är alltid 0 kr om du tecknat vägassistansförsäkring hos Assistansbolaget. Om du inte tecknat vår försäkring får du ett personligt prisförslag att ta ställning till, som baseras på platsen du befinner dig på.

Hur länge bör jag köra efter starthjälp?
Efter att du fått starthjälp bör du köra bilen i minst 45–60 minuter för att ge batteriet tillräckligt med tid att laddas av generatorn.

 

sektions delare