Assistansbolaget erbjuder ett modernt alternativ till traditionella vägassistansförsäkringar. I samarbete med försäkringsbolaget Tryg kan Assistansbolaget erbjuda en vägassistansförsäkring som är kopplad direkt till dig som kund och försäkringstagare. Det innebär att du får hjälp oavsett vilket fordon du kör. Till skillnad från vanliga vägassistansförsäkringar – där försäkringen är kopplad till ett specifikt fordon – garanterar en vägassistansförsäkring genom Assistansbolaget att du är skyddad oavsett om kör din egen bil, makens bil, vännernas bil eller hyrbilen i Spanien.

Det innebär att du som kund inte behöver tänka på vilket fordon du kör utan du kan alltid vara trygg i vetskapen om att du får precis den hjälp du behöver. Det enda du behöver komma ihåg är ditt personnummer som du uppger för våra operatörer på räddningscentralen när väl olyckan är framme.

En annan fördel för dig som kund är att du genom Assistansbolaget kan teckna försäkring för bilar som är upp till 25 år gamla medan traditionella försäkringar oftast ger dig skydd upp till dess att bilen är 15 år gammal.

Som kund hos Assistansbolaget behöver du aldrig göra några egna kontanta utlägg för hyrbilar, hotell, biljetter eller annat. Vår räddningscentral hanterar allt direkt gentemot våra partners och du berörs aldrig av dessa kostnader.

Andra assistansförsäkringar kan man oftast bara betala via faktura för hela året i förskott, hos Assistansbolaget kan du välja om du vill betala din försäkring månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis eller för hela året. För att det ska bli så smidigt som möjligt för våra kunder kan man också välja om man vill betala via vanlig faktura, E-Faktura eller Autogiro. På detta sätt vet vi att det alltid finns en betalningskombination som passar alla.

Användarvänlig app
Som kund hos Assistansbolaget har du tillgång till en väldigt användarvänlig app som finns till både IOS (Iphone) och Android som ger dig extra trygghet ute på vägarna. Skulle något inträffa positionerar appen dig och du kommer med en knapptryckning i kontakt med våra assistans koordinatorer på räddningscentralen, skulle någon allvarligare olycka inträffa kommer du via appen också i direktkontakt med SOS alarm. Vår räddningscentral besvarar dina samtal på Svenska, dygnet runt året om och säkerställer att du får snabb, effektiv och professionell hjälp vart i Europa du än befinner dig.

Assistansbolaget har också en så kallad ”på platsen garanti” vilket betyder att vi i 9 fall av 10 är på plats inom en timme från ditt samtal vart du än befinner dig i Europa*.

Skräddarsydda produkter
För att de vägassistansförsäkringar vi erbjuder ska passa så många som möjligt har vi valt att plocka fram skräddarsydda produkter för bil, äldre bilar, veteranbilar, motorcyklar, husbilar och husvagnar. Eftersom många av våra kunder har fler än en typ av fordon har vi också komboförsäkringar: Bil & Husbil samt Bil & Husvagn. På detta sätt finner de flesta ett alternativ som passar! Eftersom några utav våra ledord är enkelhet och flexibilitet kan våra duktiga medarbetare alltid skräddarsy ett paket med den fordonskombination just du har om inget av våra färdiga paket skulle passa dig, prova oss!

Med andra ord finns det en rad anledningar till varför man ska välja en vägassistansförsäkring genom Assistansbolaget istället för traditionella och omoderna vägassistansförsäkringar.

Assistansbolaget agerar som gruppföreträdare för Assistansbolagets kunder och är registrerad som anknuten försäkringsförmedlare till Tryg Forsikring.

*Med Europa avses alla länder som är anslutna till gröna kortet samarbetet. För att se vilka länder som är anslutna vänligen klicka här.