Har du fått soppatorsk? | Assistansbolaget

Hjälp vid bensinstopp

Om bränslet är slut och du står vid vägkanten med soppatorsk hjälper våra professionella bärgare dig. Meddela oss vilken typ av drivmedel som din bil har så kommer vi och fyller på så att du kan ta dig till närmsta bensinstation.

Med en vägassistansförsäkring hos Assistansbolaget får du snabb hjälp vid olika typer av driftstopp, antingen på plats eller med bärgning till närmsta verkstad. Boka hjälp och följ bärgarens ankomsttid direkt i telefonen.

Gör så här vid soppatorsk

Om du har fått bensinstopp och inte har möjlighet att ta dig till en bensinstation, eller på annat sätt kan få tag på och fylla på bränsle, bör du följa dessa steg:

  • Stanna bilen på en så säker plats som möjligt, gärna på en plan yta, och ställ ut en varningstriangel för att varna medtrafikanter.
  • Kontakta assistans. Hos oss på Assistansbolaget bokar du enkelt hjälp digitalt.
  • Få hjälp med att fylla på bränsle och ta dig till närmsta bensinstation för att tanka upp bilen igen.
  • Tänk på att en tom bränsletank kan påverka fler delar av bilens bränslesystem. Det kan då krävas att du gör en mindre kontroll. Hitta mer information kring detta i din bils instruktionsbok.

Assistansbolaget hjälper dig oavsett vilken typ av drivmedel som du är i behov av – bensin, diesel eller el.

Boka väghjälp digitalt

Om du fått soppatorsk ute på vägarna och är i behov av hjälp direkt kan du enkelt boka assistans digitalt genom några knapptryck. Du behöver då endast ange dina uppgifter för att vi ska kunna återkomma med ett beräknat pris samt ankomsttid för en bärgare som befinner sig nära dig. Så fort du har bekräftat din bokning och valt att antingen betala direkt eller senare via Klarna så är hjälp på väg.

Begär väghjälp direkt

Om den skada som du är utsatt för omfattas av den vägassistansförsäkring som du har tecknat hos oss är det självklart kostnadsfritt att få hjälp. Det går även bra att teckna en Vägassistansförsäkring för bil hos oss idag. Försäkringen är unik i sitt slag då den gäller dig som person, och inte ett visst fordon, vilket gör att du är försäkrad oavsett vems bil du kör.

Effektiv körning för att spara på bränsle

När du märker att bensinmätaren börjar närma sig noll är det bra att tänka på hur du kör. Med några små enkla medel kan du spara på bensinen och ta dig till en närliggande bensinstation innan du får soppatorsk. För en mer effektiv körning bör du köra med framförhållning så att du kan undvika hårda inbromsningar eller oförutsedda stopp. Det gäller då att hålla avstånd till dina medtrafikanter. Tänk på att hela tiden köra i en jämn hastighet som inte påfrestar bilen och att inte göra plötsliga accelerationer.

sektions delare