Assistansbolaget är en av marknadens största vägassistansoperatör med verksamhet i Europa*.
Vi hjälper dig dygnet runt i alla Europeiska länder som är anslutna till det så kallade gröna-kort systemet, och vid färd mellan dessa länder.

Vår räddningscentral har mer än 50 års erfarenhet av vägassistans och våra erfarna assistans koordinatorer sitter beredda dygnet runt, året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp – oavsett var i Europa du befinner dig, i 9 fall av 10 är vi på plats inom en timme.

I vardagen vill man att allt bara ska fungera, detta oavsett om man är på väg till jobbet eller om man är på väg till den där välförtjänta semestern man längtat efter länge. Förhoppningsvis sker det inte så ofta att man blir stående vid vägkanten, men när det väl händer är det tryggt, säkert och bekvämt att ha en komplett väghjälpsförsäkring. Att bilen inte startar i kylan, att få punktering, att vara med om en olycka eller att köra fast i snön händer ju alla andra utom mig…. Skulle det inträffa finns vi till för dig dygnet runt året om.

I första hand försöker vi hjälpa dig på plats så att du kan köra vidare mot din planerade destination, men om vi inte kan hjälpa dig på plats så bärgar vi ditt fordon till närmsta verkstad.

Skräddarsydda hjälpinsatser
Eftersom alla förutsättningar är olika vid en olycka eller ett haveri finns det ingen standard för hur vi hjälper våra kunder, utan vi hanterar situationen utifrån dina förutsättningar och beroende på dina resplaner. I vissa fall handlar det om att byta ditt punkterade däck på plats så att du kan fortsätta din färd, ibland får vi boka in dig på ett hotell i närheten av verkstaden så att ni kan fortsätta färden dagen efter, och ibland får vi förse dig med en hyrbil så att ni kan fortsätta färden direkt. Allt är beroende på era resplaner och var i Europa ni befinner er. Det enda ni kan vara helt säkra på är att vi alltid kommer att göra vårt yttersta för att avbrottet i er färd ska bli så kort och smärtfritt som möjligt.

Genom att vi tillhandahåller en komplett service i Europa* kan du som kund hos Assistansbolaget alltid känna dig trygg på vägen. Var du än är i Europa kontaktar du vår Svenska räddningscentral som koordinerar hjälpinsatsen snabbt och tryggt. På så sätt behöver du aldrig vara rädd för språkförbistringar eller annat när du är i utlandet.

Anknuten försäkringsförmedlare
Anknuten försäkringsförmedlare Assistansbolaget agerar som gruppföreträdare för Assistansbolagets kunder och är registrerad som anknuten försäkringsförmedlare till Tryg Forsikring (Tryg) för förmedling av Trygs försäkringsprodukter. Assistansbolagets registrering kan kontrolleras hos: Bolagsverket, 851 81 Sundsvall, telefon 060-18 40 00, e-post: [email protected], webbadress: www.bolagsverket.se. Registreringen avser skadeförsäkringsklass 18 (vägassistans). På begäran upplyser Tryg om en anställd vid Assistansbolaget har rätt att förmedla försäkringar och om denna rätt är begränsad till ett visst slag av försäkringsklasser.

*Med Europa avses alla länder som är anslutna till gröna kortet samarbetet. För att se vilka länder som är anslutna vänligen klicka här.

Se filmen om Assistansbolaget

Besök oss på kontoret


Följ Assistansbolaget på Mynewsdesk