Om Oss | Assistansbolaget – personlig vägassistansförsäkring

Vi finns här för att hjälpa dig!

Assistansbolaget grundades 2015 och vi är idag marknadsledande inom vägassistansförsäkringar med över 300 000 kunder i Sverige.
Vi arbetar med beredskap för att hjälpa dig dygnet runt året om för att garantera dig snabb och effektiv hjälp.

sektions delare

Vår uppgift

Vår uppgift är att garantera våra kunder snabb och rätt hjälp vid oförutsedda driftstopp längs vägarna i Europa.

När olyckan är framme lovar vi snabb och professionell skadehantering – allt för att våra kunder ska få den bästa kundupplevelsen tillsammans med oss.

Läs mer om våra försäkringar.

Här står digitalisering i centrum

Huvudkontoret är beläget i Helsingborg med ca 40 anställda, en sammansättning av professionella personer som är handplockade för sin gedigna kunskap inom de olika områden där vi verkar. Vi är en gemenskap och arbetar efter samma motto – handlingskraft och kundfokus! Här står digitalisering i centrum när vi varje dag vidareutvecklar våra produkter och tjänster.

Är du intresserad av att bli en del av oss?
Se våra lediga tjänster.

sektions delare

Vi erbjuder ett modernt alternativ

Vi erbjuder ett modernt alternativ till traditionella vägassistansförsäkringar – en vägassistansförsäkring som är kopplad direkt till dig som kund och försäkringstagare. Det innebär att du får hjälp oavsett vilket fordon du kör. Till skillnad från vanliga vägassistansförsäkringar, där försäkringen är kopplad till ett specifikt fordon, garanterar vi att du är skyddad oavsett om du kör din egen bil, makens bil, vännernas bil eller hyrbilen i Spanien.

Hos oss kan du teckna vägassistansförsäkring för olika fordonstyper, vi erbjuder även självriskförsäkring för bil samt vår omtyckta nyckelbricka. När du tecknar flera försäkringar hos oss får du som kund 30% rabatt på ordinarie priset. Som kund får du även tillgång till vårt förmånsprogram med unika rabatter och förmåner.

Vår räddningscentral och vår kundtjänst

Vår högsta prioritet är att tillse att du får snabb och rätt hjälp, oavsett om du befinner dig i en akut situation eller har frågor kring våra försäkringar. Därför gör vi alltid vårt yttersta för att du ska få den bästa kundupplevelsen. På vårt huvudkontor i Helsingborg finns vår kundtjänst, som tillsammans med vår räddningscentral är hjärtat i vår verksamhet. Här arbetar våra kunniga försäkringsrådgivare för att hjälpa dig.

29 sekunder
Snittsvarstid
38 minuter
Inställelsetid
4,7 av 5,0
Kundbetyg

Vi arbetar varje dag för att överträffa våra kunders förväntningar. Se hur våra kunder beskriver oss

sektions delare

Affärsinformation

Huvudkontor

Assistansbolaget Försäkring Sverige AB, Redaregatan 50, SE-252 36 Helsingborg
Organisationsnummer: 556985-2162. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Ledning

Lukas Fryklund
Group CEO

Martin Jeppsson
Group CCO

Dennis Frisch
CNO

Är du intresserad av att följa våra nyheter? Besök vårt pressrum!

Ägande

Det pan-europeiska riskkapitalbolaget Stirling Square Capital Partners är majoritetsägare i Assistansbolaget.

Anknuten försäkringsförmedlare

Assistansbolaget agerar som gruppföreträdare för Assistansbolagets kunder och är registrerad som anknuten försäkringsförmedlare till Tryg Forsikring (Tryg) för förmedling av Trygs försäkringsprodukter. Assistansbolagets registrering kan kontrolleras hos: Bolagsverket, 851 81 Sundsvall, telefon 060-18 40 00, e-post: bolagsverket@bolagsverket.se, webbadress: www.bolagsverket.se. Registreringen avser skadeförsäkringsklass 3 (landfordon), 8 (brand och naturkrafter), 9 (annan sakskada), 10 (motorfordonsansvar), 13 (allmän ansvarighet) och 18 (vägassistans).

Se filmen om Assistansbolaget

sektions delare

Samhällsansvar

Den bästa gåvan du kan ge

Som en av marknadens största vägassistansoperatörer är det viktigt för oss att ta vårt samhällsansvar. Därför har vi startat kampanjen “Den bästa gåvan du kan ge” där vi stödjer SOS Barnbyars långsiktiga arbete till att fler barn får möjlighet att växa upp i en trygg och kärleksfull miljö. När du beställer våra gåvokort eller medförsäkrar dina familjemedlemmar skänker vi pengar till SOS Barnbyar. Genom att investera i framtiden är vi med och gör skillnad redan idag.

Trafiksäkerhet

Oavsett om du är på väg till arbetet eller den där efterlängtade semestern vill vi på Assistansbolaget bidra till ökad trygghet för dig och din familj. Som ett led i att öka trafiksäkerheten har vi tagit fram en rad kampanjer och filmer för att öka tryggheten på vägarna och skapa bättre och mer säkra bilförare. Se även våra filmer om trafiksäkerhet – det finns flera saker som man som förare kan tänka på innan man ger sig ut på vägarna.

sektions delare