DESTINATION – VÅRT KUNDMAGASIN

Destination, Assistansbolagets egna magasin, ger dig information i form av läsvärda artiklar med djupdykningar och nya infallsvinklar – allt från unika resereportage till säkerhetstips för dig och din bil.

Har du idéer på ämnen som du önskar läsa mer om?
Kanske vill du medverka i magasinet eller annonsera – då är du välkommen att kontakta redaktionen på: [email protected].

Magasinet publiceras tre gånger per år.
Nästa nummer publiceras under mars 2018.

Jag vill prenumerera på Destination


Vi möter Tina Thörner

Tina Thörner ville se världen – det bestämde hon sig för redan som barn. Sedan dess har det gått av bara farten. Med såväl motgångar som fördomar genom livet har hon med sin målmedvetenhet lyckats med det storartade – att bli världens största rallydrottning. Vad är det som har gjort att hon har lyckats, är det hennes inställning till livet eller är det hennes passion till sporten?

Tina är uppvuxen på en gård i Värmlandsnäs med inställningen och lärdomen om att “alla hjälps åt”. Redan i ung ålder blev hon formad av sin farmor som menade att – ingenting är omöjligt. Kanske är det denna grundregel som skapat förutsättningar för Tina att lyckas i allt hon tar sig an.

Första gången jag såg Tina blev jag tagen av hennes positiva och vänlig inställning. Hon har en givmildhet och respekt gentemot sina medmänniskor som är unik av sitt slag.

Som så många andra människor beundrar jag hennes livssyn och undrar var hon får sin enorma styrka ifrån. Kan Tinas erfarenhet och syn på livet göra att vi människor gemenstat kan skapa en liten bättre värld? Ja troligtvis!

Idag är Tina en ambassadör för kvinnor runt om i hela världen och har genom sin sport bidragit till att förändra synen på kvinnor. Hon arbetar som coach, mentaltränare och föreläsare världen över för att dela med sig av sina erfarenheter.

Vi har mycket att tacka henne för och vi är många som är nyfikna på hennes styrka, mod och målmedvetenhet. Det är få människor som lyckas så storartat i sina liv. Men förmodligen finns det mycket att lära för att vi tillsammans ska bli lite mer som Tina. Allt för en lite bättre värld.

Kanske är det bäst att vi tar allt från start – med själva passionen – hur kom det sig att den lilla flickan från Värmlandsnäs blev vår världsstjärna och varför blev det egentligen just kartläsning.

Hur startade ditt intresse för motor?
– Jag blev KÄR!! I en grannpöjk som körde rally och var bilmekaniker. Han stormade in i mitt unga 16-åriga liv och erövrade mitt hjärta. Och vad gör man inte för kärleken? Jo allt, man är flexibel att lära snabbt och målmedvetet, man tar till sig nya vanor och ser bara möjligheter. Så, jag lärde mig allt om bilar, kartläsning och att sköta om teamet.

När fick du första känslan av att du var riktigt bra på kartläsning?
– Den känslan kom ju mer vi tävlade och ju mer jag fick vara kartläsare. Träningen och tävlingarna gjorde att jag blev bättre och lättare kunde utveckla det som behövdes för att komma vidare till nästa nivå.

Vad fick dig att våga och ta modet till att utsätta dig för saker som är farligt? Om och om igen. Trots att du på nära håll har fått skåda riskerna och allvaret i sporten.
– Jag har haft ett högre syfte än att bara att stå överst på prispallen – jag ville se världen, träffa människor och uppleva länder och kulturer. Så då var det att träna sig till ett ”starkt psyke” och en ”killer instinkt” som vi säger ”lägga förståndet på hatthyllan”.

Läs hela intervjun här.


Prenumerera på Destination

Destination, Assistansbolagets egna magasin, ger dig information i form av läsvärda artiklar med djupdykningar och nya infallsvinklar – allt från unika resereportage till trafiksäkerhet och säkerhetstips för dig och din bil. Magasinet publiceras tre gånger per år.
Nästa nummer publiceras under mars 2018.

Jag vill prenumerera på Destination.


"