Räddningscentral

Räddningscentralen är stommen i Assistansbolagets verksamhet och är bemannad dygnet runt, året om. Oavsett vart du befinner dig i Europa* finns våra operatörer tillgängliga för dig om du skulle behöva hjälp. Du kontaktar vår räddningscentral på telefonnummer +46 42 324 324 oavsett när på dygnet du behöver hjälp och oavsett i vilket land du befinner dig. Räddningscentralen besvarar alltid ditt samtal på Svenska men naturligtvis talar vi även Engelska om du skulle föredra det.
*Med Europa avses alla länder som är anslutna till gröna kortet samarbetet. För att se vilka länder som är anslutna vänligen klicka här.

Nedsatt hörsel?

Naturligtvis har vi verktyg för att hjälpa dig som har nedsatt hörsel och behöver hjälp av vår Räddningscentral. Har du nedsatt hörsel och behöver vår hjälp kan du larma via vår app som finns till både Androidtelefoner och IOS (Iphone)

Förutom vår svensktalande Räddningscentral har vi även en unik app där hjälpen endast finns en knapptryckning bort. I appen väljer du DirektAssistans där vi lokaliserar dig via GPS-koordinater och kan på så sätt koordinera rätt hjälpinsats snabbt och enkelt. Vi bekräftar uppdraget via SMS. Du kan även kommunicera tillbaka till oss på Räddningscentralen vi SMS. Vi vill naturligtvis ge samma service till alla våra kunder, oavsett förutsättningar.

GPS positionering

I vissa fall kan vår Räddningscentral behöva positionera dig via din mobiltelefon, detta är en funktion som underlättar för dig som kund och för att vi ska kunna hjälpa dig så fort som möjligt. Denna funktion är väldigt bra ifall du har svårt att förklara för våra operatörer vart du befinner dig när du behöver hjälp. Befinner du dig i utlandet kan det vara extra svårt att beskriva var man befinner sig och funktionen är då ett väldigt viktigt redskap för oss, och en trygghet för dig. Vår GPS positionering fungerar på följande vis:

    • Du får ett SMS med en länk som leder till en mobilapplikation
    • Via appen godkänner du att vår Räddningscentral får ta del av dina GPS koordinater
    • Räddningscentralen får då upp en kartbild med din exakta position

OBS! Tjänsten fungerar bara om du har en modernare mobiltelefon (Smartphone) med internet påslaget. Platstjänster måste vara aktiva i din mobiltelefon för att vi ska kunna positionera dig.