Den trafiksäkra spellistan | Assistansbolaget – personlig vägassistansförsäkring

Den trafiksäkra spellistan

Under midsommarhelgen är trafiken som störst, vilket nästan alltid resulterar i fler antal omkomna och skadade i trafiken. I syfte att öka säkerheten har musikproducenten Filip Elgström tillsammans med Assistansbolaget tagit fram trafiksäker musik baserad på forskning.

– Att lyssna på musik med hög takt, som Zara Larsson, Peg Parnevik eller Alesso, under bilkörning går helt emot vad den forskning jag tagit del av säger är trafiksäkert. Den trafiksäkra spellistan är framtagen i syfte att minska antalet olyckor i trafiken, säger Filip Elgström, musikproducent.

Att spellistan lanseras under midsommarveckan är inte en slump. Det är en högtid då många åker bort och midsommarhelgen är de dagar på året då trafiken är som störst, vilket nästan alltid innebär fler antal omkomna och skadade i trafiken.

– Jämfört med andra dagar och helger har vi betydligt fler utryckningar under midsommarhelgen. Med Den trafiksäkra spellistan hoppas vi kunna sprida kunskap om vad som påverkar bilförare och därigenom få ned antalet incidenter på vägarna, säger Lukas Fryklund, vd på Assistansbolaget.

Den trafiksäkra spellistan finns tillgänglig på Spotify och innehåller 10 låtar i genrerna triphop och downtempo.

sektions delare