Den trafiksäkra doften | Assistansbolaget – personlig vägassistansförsäkring

Den trafiksäkra doften

Doften som gör dig till en bättre bilförare

Vi har alla känt doften av mat, nybakat bröd, nyklippt gräs eller blommor när vi varit ute och kört bil. Detta är exempel på dofter som gör oss till sämre bilförare, visar forskning och studier. Bland annat genom att risken för raseriutbrott ökar. Därför har vi nu tagit fram en trafiksäker doft som ska göra dig till en bättre bilförare. Enligt forskning förbättrar denna doft koncentrationsnivåerna och göra dig mindre irriterad i trafiken. Något som kan passa extra bra i sportlovstrafiken, tänker vi.

Den trafiksäkra doften läggs eller hängs upp någonstans i bilen, likt en vanlig doftgran. Den innehåller pepparmynta och kanel, som gör att förare kan koncentrera sig på vägen och behålla lugnet. Vill du veta mer om trafikfarliga och trafiksäkra dofter kan du läsa mer om det nedan.

Trafikfarliga dofter
Snabbmat, nybakat bröd och bakverk – gör förare hungriga, vilket leder till att de brådskar till närmaste matställe. Resultatet är irritabilitet och ökad risk för raseriutbrott och fortkörning.

Kamomill, jasmin och lavendel – gör förare för avslappnade.

Nyklippt gräs, tallskog och vägkantsblommor
 – dofter från nyklippt gräs, tallskog och vägkantsblommor kan få bilförare att bli nostalgiska. Dessa kan få bilförare att tänka nostalgiskt, i sådan utsträckning att deras dagdrömmeri tar fokus från vägen och hur snabbt man kör.

Skinnsäte och olja – äldre förare kan bli nostalgiska och tänka tillbaka till spänningen med den första bilen och göra mer riskfyllda körmoment.

Vissa parfymer och aftershaves – dessa kan antända sexuella tankar hos både manliga och kvinnliga förare, vilket gör dem mer fokuserade på det än på vägen.

Trafiksäkra dofter
Pepparmynta och kanel – förbättrar koncentrationsnivåerna och gör förare mindre irriterade.

Citron och kaffe – hjälper förare att uppnå högre koncentrationsnivåer och tänka klart.

Nybilsdoft – tenderar att göra förare mer försiktiga med under sin körning och förbättrar koncentrationen.

Havsbris – en bris från havet kan bidra till att förare tar ett djup andetag, vilket kan lindra stress, slappna av musklerna och lugna sinnet.

sektions delare